DIETER FUNK

FUNK
Het is meteen duidelijk: Dieter Funk is geen toeschouwer, maar een man van actie. Hij is een creatieve visionair en een gepassioneerd brilontwerper, samen met zijn crew. Zijn zeer strenge leraar optiek moest hem echt dwingen tot de exacte toepassing van wat hem was geleerd. Op het moment dat hij zijn eerste bril met de hand maakte, ontdekte hij echter zijn passie.

Tegenwoordig maakt Dieter Funk zijn collectie met de hand in zijn eigen brillenmakerij in Kinsau, Beieren. Zo bewaart de ontwerper bijvoorbeeld oude kleurtechnieken, verwerkt hij ­vintage acetaat of zijn nieuwste innovatie:
gerecycled acetaat.

Voor hem zijn er geen compromissen als het gaat om transparantie en kwaliteit. De collectie kenmerkt zich als een brillenlijn waarmee een statement kan worden gemaakt. Van funky acetaat tot retro en karakteristiek titanium met een jaren 80 uitstraling.

Het ontwerp van Dieter Funks brillen is puur, met duidelijke lijnen en zonder overbodige franje. In zijn RAW-project gaat Dieter Funk nog een stap verder: door hoekige hoeken ontstaan nog gedefinieerdere vormen. Voor een mat kleurenspel wordt puur met de hand gepolijst. Het RAW-project is onvervalst brillenvakmanschap.

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

SASHEE SCHUSTER
Ontwerpster Sashee Schuster is een verzamelaar van natuurlijke materialen. De vondsten van haar expedities door velden en bossen worden veilig opgeslagen op de planken van haar studio. Daar vind je potten gevuld met gerst, wilde bloemen, bladeren, kruiden of zelfs veren. “Mijn brillen worden met de hand gemaakt in de FUNK-fabriek in Kinsau, Beieren.

Tijdens het proces worden de bloemblaadjes, zaden of veren die ik heb verzameld in de grondstof acetaat gelamineerd. Dit resulteert in unieke designs met een touch of nature.”

STAND: N03

no-lazy

CONTACT INFORMATIE:

no-lazy
no-lazy
Translate »