Werkenindeoptiek.nl

Werkenindeoptiek.nl zet zich vol in voor de instroom van personeel in optiekbedrijven.

De Nederlandse optiekmarkt kent al jaren een tekort aan instroom van personeel.
Het aantal leerlingen dat de optiekscholen verlaat is te laag om aan de vraag te voldoen.

Ook zien we ook kansen in het inzetten van zij-instromers/ werkzoekenden. Voor veel werkenden of werkzoekenden kan een baan in de optiek leiden tot een nieuwe carrièrestap. Deze inzichten hebben uiteindelijk geleid tot vier belangrijke actiepunten:

• Het breed informeren van decanen in Nederland over de carrièremogelijkheden binnen de optiek.
• Het op de kaart zetten van de opleiding optiek bij (BOL) scholieren en ouders.
• Het inspireren, informeren en activeren van zij-instromers om een carrièreswitch te maken naar de optiek. Bij voorkeur via een BBL-opleiding.
• Het stimuleren van arbeidsplaatsen voor zij-instromers in optiekwinkels.

Deze actiepunten zullen niet eenmalig zijn. Het doel is om het tekort structureel aan te pakken. Het is daarom belangrijk deze actiepunten voor langere tijd in te zetten. Werkenindeoptiek.nl wil hier zeker de komende tien jaar mee aan de slag!

Op de Bold Optical Fair zijn wij aanwezig samen met de optiekopleidingen.
Graag vertellen wij u over de initiatieven van werkenindeoptiek.nl en over de manier waarop u kunt bijdragen én profiteren. Maar wij hebben ook vragen aan u. Wij willen bijvoorbeeld heel graag weten hoe wij u als opticien of optiek ondernemer nog beter kunnen helpen op het gebied van instroom van personeel in de optiek. En de scholen willen graag weten of u stage en/of leerplaatsen beschikbaar heeft.

Laten we in gesprek gaan op onze stand. En als u er dan toch bent, maak dan een selfie bij onze selfie wall en maak kans op leuke prijzen voor u en uw team.

Werkenindeoptiek.nl is een initiatief van SIPO (Stichting Instroom Personeel Optiekbedrijven)

STAND: X04

no-lazy

CONTACT INFORMATIE:

no-lazy
no-lazy
no-lazy
Translate »