Johann von Goisern

Het succesvolle merk Johann von Goisern heeft de meest uitgebreide collectie gelamineerd acetaat. De monturen worden met veel liefde met de hand gemaakt in Oostenrijk door de optiekfamilie Pomberger. Ze bestaan reeds 37 jaar en de derde generatie staat inmiddels aan het roer van dit familiebedrijf.

De monturen kenmerken zich door het gelamineerde voorstuk. Dit wordt gemaakt van zeer unieke blokken acetaat met een dikte van 8,1 mm. Deze worden opgebouwd uit soms wel 20 lagen acetaat, waardoor er prachtige exclusieve kleurencombinaties worden gecreëerd. Deze acetaatblokken worden door designer Hans Peter Pomberger zelf ontworpen en in eigen fabriek gelamineerd. De ontwikkeling van deze lamineertechniek, die zeer ingewikkeld en specialistisch is, begon in 1995 en heeft maar liefst 5 jaar in beslag genomen. De fabriek heeft deze techniek inmiddels zo verfijnd, dat overgangen tussen de lagen niet zichtbaar en voelbaar zijn, wat esthetisch mooier is en het montuur bovendien duurzamer maakt. Daarnaast kan de fabriek door de hoge kwaliteit van de laminering, ook zeer verfijnde monturen met laagjes produceren. De collectie herbergt commerciële modellen, maar ook trendy vormen die goed aansluiten bij de lopende trends. De hoeveelheid bijzondere kleurcombinaties maken het merk uniek en succesvol. Door de jaren heen is de collectie geëvolueerd, met diverse vernieuwende lamineertechnieken, maar de basis is altijd gelamineerd acetaat. De opticien weet dat hij met Johann von Goisern een kleurrijk consistent merk in huis heeft van goede kwaliteit, waarmee hij een brede doelgroep aanspreekt. Jong tot oud kan met een Johann von Goisern een frisse nieuwe look worden aangemeten waarover gesproken wordt. De collectie bestaat uit ruim meer dan 100 modellen, in 570 verschillende kleuren, verdeeld over 5 lijnen: Volwassenen, Art, kinderbrillen, look-overs en zonnebrillen.

Johann von Goisern past bij opticiens die zich willen onderscheiden met kwaliteit, service en unieke merken. Zij herkennen een montuur aan de ambachtelijke en liefdevolle wijze waarop het gemaakt is en verkopen het met gepaste trots, aan een klant die het in zich heeft om de slogan van het merk: ‘Dare to be different Different’ waar te maken.

Johann-von-Goisern-Portfolio-1

CONTACT INFORMATIE:

Scherm­afbeelding-2023-05-17-om-19.02.30
Scherm­afbeelding-2023-05-17-om-19.02.38
Scherm­afbeelding-2023-05-17-om-19.02.45
Translate »