Veronika Wildgruber

Veronika Wildgruber is een veelzijdige ontwerper gevestigd in Berlijn. Naast haar brillencollectie ontwerpt ze voor het Franse luxemerk Hermès en werkt ze samen met internationale interieur- en meubelbedrijven.

De Collectie; Sterk, onafhankelijk en onderscheidend.
Door onderzoek en experimenten combineert deze collectie individuele elementen tot een nieuwe en meerlagige esthetiek. Kruisende lijnen creëren tussenruimten; verschillende diktes roepen een gevoel van diepte op. Gedurfde materiaalcombinaties naast delicate kleurtint-overgangen resulteren in een onverwachte driedimensionaliteit. Geïnspireerd door de toekomst, architectuur en geometrie.

Veronika Wildgruber Eyewear verscheen voor het eerst in 2010 met vier handgemaakte monturen, gemaakt in samenwerking met de Franse lunetier Jacques Durand. Na hun eerste presentatie op de Silmo show wonnen ze meteen de Silmo d’Or Juryprijs. Aangemoedigd door deze reactie werd in 2012 de eerste serieproductie gelanceerd. In 2017 werd ze opnieuw bekroond met de kostbare Silmo d’Or voor Best Design Sunglasses. De collectie volgt een centraal thema dat vanaf het begin herkenbaar is. Het wordt opnieuw uitgevonden en vertaald in verschillende materialen en verwerkt tot andere niveaus, terwijl het een onmiskenbare formele samenhang tot stand brengt.

Productie & Duurzaamheid
Elk onderdeel van deze frames wordt in Europa gemaakt, voornamelijk door familiebedrijven in Duitsland en Italië. De productontwikkeling vindt plaats in nauw en persoonlijk contact met de leveranciers om ervoor te zorgen dat de waarden van het bedrijf bij elke stap worden geïmplementeerd. Dit garandeert niet alleen premium kwaliteit, maar ook dat de hoogste normen van arbeidsomstandigheden en echt duurzame productieprocessen worden gehandhaafd.

Veronika Wildgruber streeft ernaar om alle bedrijfsprocessen zo duurzaam en circulair mogelijk te maken: De bril wordt geleverd in etuis van 100% geregenereerd leer. Het schoonmaakdoekje is gemaakt in Polen van 100% gerecycled plastic. De pakketten worden klimaatneutraal verzonden en de gebruikte papieren verpakkingstape kan samen met de kartonnen dozen worden gerecycled. Al het verpakkingsmateriaal is op zijn “tweede leven” – het is hergebruikt van ontvangen leveringen. Het voertuig van het bedrijf is een bakfiets.

Veronika-Wildgruber-Portfolio

CONTACT INFORMATIE:

Veronika-Wildgruber_DONNIE_black-frost_square
Veronika-Wildgruber_SHELLY_coffee03_square
VeronikaWildgruber_LOKI_gold_folded
Translate »