Preciosa

De Preciosa brildrager is een beetje eigenzinnig. Hij of zij wil zich anders profileren dan de meeste anderen. Met een flirt naar het verleden en met een hang naar authenticiteit. Met een keuze voor kwaliteit en met gevoel voor mode. Wie kiest voor Preciosa VINTAGE EYEWEAR kiest ook voor een handgemaakte bril van Nederlandse bodem.

Handgemaakt en betaalbaar: Preciosa is hét Nederlandse vintage brillenmerk. Steeds meer opticiens en brildragers ontdekken Preciosa. Op de Nederlandse markt voor vintage eyewear is Preciosa duidelijk onderscheidend. Door de herkenbare stijl, de handmatige afwerking en door een goede betaalbaarheid ten opzichte van de buitenlandse vintage merken. De merknaam Preciosa staat altijd aan de binnenkant van de linkerveer.

De geschiedenis van het merk Preciosa gaat terug tot 1936. Toen al profileerde Preciosa zich met de wat zwaardere, degelijke brillen. Sommige techniek veroudert niet. De klinkscharnieren worden nog steeds toegepast en zijn nog steeds even degelijk. Het afpolijsten gebeurt nog steeds door de hand van de vakman. De productie van een Preciosa bril vraagt om 80 tot 120 specialistische handelingen. Die worden zowel verricht door de hand van de vakman als door moderne computergestuurde machines. Elke Preciosa bril wordt met plezier en passie voor design en kwaliteit vervaardigd.

De collectie is grotendeels geïnspireerd op de populaire acetaatbrillen uit de jaren 50 en 60 van de vorige eeuw. Het succes van de vintage collectie heeft niet alleen met design te maken. Voor Preciosa kiezen we de beste materialen en onderdelen. Met de meeste van onze Europese toeleveranciers hebben we langdurige relaties opgebouwd.

De totale Preciosa collectie bestaat uit circa 30 modellen in 40 kleuren, de meeste volledig van kunststof en daarnaast een aantal metalen en gecombineerde modellen. Een Preciosa herken je aan de pasvorm, de detaillering, de klassieke klinkscharnieren, het gebruik van cellulose-acetaatplaten en de afwerking. Kenmerkend zijn de Nederlandse pasvorm en de relatief lange standaardveren. De kunststofrand op de gecombineerde kunststof-metaalmodellen klinken we met een gouden ‘nietje’ op de bril vast.

Presiosa-Portfolio

CONTACT INFORMATIE:

Scherm­afbeelding-2023-05-17-om-13.15.04
Scherm­afbeelding-2023-05-17-om-13.15.17
Scherm­afbeelding-2023-05-17-om-13.15.24
Translate »