KLENZE & BAUM

KLENZE & BAUM is de zonnebrandolie op de Malediven, gevreesde tegenstander van pech, nieuwe oude liefde, de resetknop van de realiteit, de dageraad na de hele nacht feesten, goedmaakseks in een kleedkamer van een zwembad, de moed om te doen wat verboden was toen je jong was, en een Münchense brillenfabrikant in het hart van München’s Glockenbachviertel gelegen op de hoek van twee straten – Klenze en Baum Street.

Hier produceren we 3D-geprinte, op maat gemaakte monturen die zo robuust zijn dat we 5 jaar garantie geven op de scharnieren van onze collecties VOYOU en SUMO. Zeg vaarwel tegen monturen die bij de minste schok breken en hallo tegen een onbevreesd leven.

Als fabrikant zijn wij toegewijd aan het creëren van producten met een lange levensduur. Op die manier geven wij het voorbeeld voor duurzaamheid en tegen de wegwerpmaatschappij. Wij zijn volledig toegewijd aan het idee van Slow Fashion: “Koop minder, kies goed, zorg dat het lang meegaat.”

Omdat onze monturen op bestelling in Duitsland worden geproduceerd, vermijden we lange transporten. We gaan de overproductie in de brillenindustrie tegen door met 3D-printing in kleinere batches te produceren. Het idee van duurzaamheid geldt ook voor onze scharnieren, dankzij een ontkoppelingsmechanisme bij overbelasting.

HET RECONSTRUEERBARE SCHARNIER
Onze gepatenteerde kogelvormige scharnier heeft een unieke functie: Het stelt de veer in staat om mee te geven of zelfs te ontwrichten bij overbelasting. Daarna kan hij moeiteloos binnen enkele seconden weer worden vastgemaakt. Het verwisselen van veren kan niet eenvoudiger. Onze monturen kunnen worden voorzien van verwisselbare sportveren. Het flexibele uiteinde gaat om het hele oor en zorgt voor een perfecte grip voor een optimale sportbeleving.

HOLY FIT! HET MEETMONTUUR
Anders zijn of aanpassen? Bij ons is het één alleen mogelijk door het ander. Voor een individuele aanpassing van het montuur gebruikt de opticien ons meetframe, dat uniek is in de wereld. Alle belangrijke parameters van onze monturen, zoals voorstukbreedte, lengte van de veren, neusbreedte, inclinatie en basiscurve kunnen worden gewijzigd. Als een seriemodel niet perfect past, kan het meetframe de optimale parameters direct bij de klant bepalen.

EEN METALEN KERN BINNENIN
Om de veer van onze monturen te verstellen, heeft u geen stalen zenuwen nodig. Met ’s werelds eerste techniek voor 3D-geprinte brillen die met een metalen kern in de veer kunnen worden versteld, kan het montuur aan een gezicht worden aangepast, net als een conventionele bril van acetaat. Nu heeft het montuur een stevige grip op het hoofd. Bovendien kan de veer achter het oor worden gebogen.

TWEE NIEUWE COLLECTIES
Titanium ontmoet polyamide. Superlicht ontmoet supersterk. Ultra-dun ontmoet ultra-flexibel. ASKET is groot in het verenigen van superlatieven. Deze collectie is ook ontworpen onder de vlag van robuustheid. SUMO daarentegen pakt groots uit, maar heeft niet veel om mee te pronken. Dat komt omdat SUMO monturen hol geprint worden. Verbazingwekkend licht van gewicht voor zo’n volumineuze bril.

WAT ZIT ER ACHTER KLENZE & BAUM?
Twee oude vrienden: de ene een productontwerper, de andere een grafisch ontwerper, vier jaar ontwikkeling, twee patenten en een gemeenschappelijke visie: Om designpatronen en de brillenindustrie op te schudden en de geest te openen.

KLENZE-BAUM-Basis-Portfolio

CONTACT INFORMATIE:

Scherm­afbeelding-2023-05-18-om-12.14.45
Scherm­afbeelding-2023-05-18-om-12.17.35
Scherm­afbeelding-2023-05-18-om-12.17.42
Translate »