François Pinton

Het succesverhaal van de François Pinton brillen begon in Parijs tijdens de roemruchtige twintiger jaren. Robert François Pinton, een begaafde artistiek juwelier, was werkzaam bij het prestigieuze Maison Meyrowitz. De high society van die tijd was op zoek naar herkenning en erkenning en zocht deze in de toonaangevende winkels in Parijs zoals Maison Meyrowitz. Robert François Pinton, bevriend met filmsterren zoals Marlene Dietrich en Cary Grant, begreep als geen ander waar deze sterren naar op zoek waren.

Na de Tweede Wereldoorlog, raakte François bevriend met talrijke persoonlijkheden zoals Marcel Pagnol, en Sacha Guitry uit de “Tout-Paris” society. Hij werd door hen geïnspireerd en ontwierp in 1953 zijn eerste exclusieve brillencollecties voor de internationale elite. Met het mythische model “Jacky O” een handgemaakt montuur voor Jackie Kennedy Onassis, was de aandacht van de internationale elite een feit. Het merk “la Maison François Pinton was niet alleen populair bij filmsterren maar ook bij de Royalty.

In de jaren 60 en 70, lanceerde Dominique Pinton, zoon van Robert François, de iconische serie “Côte d’Azur” Deze lijn met o.a. de “de Monaco”, welke speciaal was ontworpen voor Grace Kelly , was zeer populair bij de jetset van de Côte d’Azur . François Pinton brillen werden het symbool van Le Dolce Vita. De excellente vakmanschap van de Franse brillen industrie is tot op heden nog altijd terug te vinden in de monturen en zonnebrillen collecties van dit iconische merk.

De dames zonnebrillencollectie van François Pinton is een mix van iconische en glamoureuze stijlen die perfect aansluiten op de huidige trends. De heren zonnebrillencollectie van François Pinton is een mix van de iconische modellen uit de “Heritage “ serie en de nostalgische stijl die nu trendy is.

STAND: X22

no-lazy

CONTACT INFORMATIE:

no-lazy
no-lazy
no-lazy
Translate »