Ducloux Lunettes

Een naam doordrenkt van geschiedenis

Voor liefhebbers van kleine verhalen moet je weten dat brillen tot in de 19e eeuw het voorrecht waren van een rijke en geletterde elite. Elke ring werd individueel vervaardigd door zeer bekwame goudsmeden en vaak in edele maar buitensporig dure materialen.

Een vakman uit de Haut-Jura, Pierre Hyacinthe Caseaux, meester nagelmaker van beroep, probeerde, nadat hij zijn eigen bril had gebroken, deze te repareren en vervolgens een nieuwe te reproduceren. Gebruikmakend van zijn werkplaatsen voor het vervaardigen van pinspijkers voor de horlogemakerij en zijn knowhow, kwam hij op het idee om de eerste frames op industriële wijze te ontwerpen. Het succes liet niet lang op zich wachten en schakelde de hele regio rond Morez over op de productie van brillen. De Haut Jura domineerde de wereldmarkt in de 19e en een groot deel van de 20e eeuw. In de jaren tachtig verwierf de stad Morez op legitieme wijze een museum dat de geschiedenis van de brillen beschrijft, en de ontwerpers van het project vatten deze geschiedenis treffend samen met de slogan: “Vanuit een spijker werd een bril geboren”.

Corine en Charles staan ​​aan de wieg van de eerste Franse optiekwinkels die volledig gewijd zijn aan vintage brillen. Door de jaren heen hebben ze het onuitputtelijke succes van brillen uit het begin van de 20e eeuw gezien.

De oude voorraden uit deze toch al verre tijd droogden helaas op of waren soms slecht bewaard gebleven. Deze tijdloos elegante glazen waren uitgerust met technologieën die zowel eenvoudig als avant-gardistisch waren.

Om te voorkomen dat ze in de vergetelheid zouden verdwijnen, besloten de twee om de magie opnieuw te creëren: een collectie gewijd aan brillen van 1900 tot 1940, waarin alle codes van die tijd getrouw zijn verwerkt. Welkom bij Ducloux, les Lunettes!

STAND: J03

no-lazy

CONTACT INFORMATIE:

no-lazy
no-lazy
no-lazy
Translate »