American Optical

Bijna twee eeuwen lang heeft American Optical baanbrekende technologieën ontwikkeld en de optische wereld vormgegeven met enkele van de meest iconische zonnebrilmodellen. De filosofie: compromisloze normen, echt vakmanschap en 100% Made in USA. Het bedrijf werd opgericht in 1833 en heeft belangrijke gebeurtenissen in de wereldgeschiedenis meegemaakt en heeft de weg geëffend voor oogheelkundige optiek. American Optical vond bijvoorbeeld de pantovorm uit en stuurde de eerste zonnebril naar de maan.

In 2019 maakte het merk een nieuwe start. Originele bouwtekeningen werden vertaald voor state-of-the-art constructietechnieken en doen klassiekers herleven. Modellen zoals de Flight Goggle 58, beter bekend als de ORIGINAL PILOT, en de SARATOGA, ooit gedragen door John F. Kennedy, zijn opnieuw in het portfolio opgenomen.

Er is ook groot nieuws bij American Optical in 2024: de lancering van de corrigerende monturen. De collectie is een perfecte symbiose van klassieke en eigentijdse ontwerpen met een verscheidenheid aan metalen en acetaat afwerkingen. In tegenstelling tot retro-geïnspireerde brillenlabels biedt American Optical het origineel: De ontwerpen komen uit de eigen archieven van het merk. De modellen werden ook gebruikt in de Oscarwinnende historische film “Oppenheimer”.

Bezoek ons op stand N05 en ontdek de iconische ontwerpen van American Optical.

STAND: N05

no-lazy

CONTACT INFORMATIE:

no-lazy
no-lazy
no-lazy
Translate »